HR Executive Search – enkele gedachten

Recent kwam ik weer eens op een pagina over Executive search, deze keer voor HR. Het bureau staat regelmatig in contact met C-level mensen en kan ze daarom blijkbaar goed recruteren.

Is dat nu het criterium, vroeg ik me af. Het lijkt me donders dat je met C-level mensen in contact moet staan om ze te rekruteren. Maar dan ben je er nog niet. Je moet kwalificeren, laten zien dat je ook de goede c-levels van de slechte kan onderscheiden. Hoe je dat doet? Laat je assessmentpapiertje zien, of een lijst van C-level personen die je recruiter geplaatst heeft. Of het een HR directeur was voor een MKB bedrijfje of eeh HR director voor een multinational zet je erbij en dan biedt je de klant wat perspectief.

Wel goed was het functie-voorbeeld van de HR directeur of HR director op dezelfde site. Die maakt voor de kandidaat duidelijk en tastbaar dat C-level mensen gezocht worden (ik hoop dat ze zoiets niet posten om interessant te doen) en geeft ook meteen een gevoel bij de functie. Al hoop ik dat iedere c-level wel gevoel heeft voor wat hij gaat doen.

Aan de negatieve kant stel ik voor dat we een c-level register maken waar we mensen uit kunnen schrappen. Bonussen worden voortaan eenmalig (bij echte wanprestaties) en iedereen kan opzoeken of je nog op de lijst staat.

One thought on “HR Executive Search – enkele gedachten

  1. Pingback: HR executive search gedachten | Executive-HR-thoughts

Leave a comment